Slide background
Slide background
Slide background
Slide background
Slide background

Khidmat PASTI

Gerai PASTI

Umrah PASTI

Pautan PASTI

 

Ibadah Korban & Misi Kebajikan PASTI Malaysia di Kemboja 1436H

Kemboja, 29 September : Sebanyak 10 ekor lembu telah terlibat dalam ibadah korban PASTI Malaysia pada kali ini. Ibadah korban kali ini telah dibahagikan  kepada beberapa kampung. Antaranya di Kampung Bak, Kampung Jong Krasang, Kratie, Kampung Trapeng Romdenh,  Wilayah Kroko, Kemboja. Pada masa yang sama juga 2 ekor lembu telah diserahkan ke wakil PASTI Malaysia di Mindanao, Filipina.

Ibadah korban juga telah disusuli dengan kerja kebajikan di sekitar Kampung Krasang, Kratie, Kemboja. Pelbagai bentuk kerja kebajikan berjaya dilaksanakan. Antaranya membaik pulih bangunan premis PASTI Malaysia, membaiki serta menambak jalan dan pemasangan “culvert” bagi mengelakkan banjir. Di samping itu beberapa sumbangan juga turut disalurkan kepada wakil PASTI Malaysia secara berterusan.

Semoga ibadah korban dan misi kebajikan PASTI Malaysia kali ini akan mendapat keberkatan dari Allah SWT.

 

Lawatan PASTI Malaysia dan Kelantan Ke Narathiwat

Narathiwat, 21 September PASTI Malaysia dan Kelantan telah membuat satu lawatan khas ke Naratiwat dan Petani. Lawatan tersebut bertujuan untuk menubuhkan PASTI di dua Wilayah muslim Selatan Thailand.

Beberapa tempat telah dikenalpasti bagi peringkat awal untuk penubuhan PASTI antaranya adalah di Kampung Ubis, kampung Tamun, Kampung Chabang 4 dan kampung Munada.

Turut hadir dalam lawatan kali ini adalah Ketua Pengarah PASTI Malaysia YB Ust Mohd Azam Abdul Samat. Beliau sempat memberi ucapan dan beramah mesra dengan penduduk di sekitar empat buat kampung tersebut.

 

 

Semoga lawatan kali ini akan akan membuahkan hasil yang baik dan mendapat keberkatan dari Allah SWT.

 

Mesyuarat Majlis Setiausaha Jabatan PASTI Malaysia

Mesyuarat Majlis Setiausaha Jabatan PASTI Malaysia telah berjaya diadakan pada 19 September 2015 di Ibu Pejabat PASTI Malaysia

Pelbagai perkara dapat dibincang dan diselesaikan. Semoga pertemuan ini diberkati Allah SWT dan dapat melancarkan lagi gerak kerja di PASTI negeri masing-masing.

.

Lihat Semua Berita